Kandungan Gula Kawung jeung Khasiatna

Bareto mah di Pamulihan loba pisan nu nyadap Kawung teh, Nu puguh mah urang beh pasir nyaeta urang Menda jeung Cikoneng. Tina hasil nyadap teh mimitina mah legen, terus bae diasakan ku jalan digodog hasilna gula beureum sok disebut gula kawung, beda jeung gula jawa, ari gula jawa mah nu disadapna teh kalapa, ieu mah kawung (basa Indonesiana Aren). Terus bae dicitak dina potongan awi jadi ganduan, unggal ganduan dientep 10 disebut sabonjor. Disebut sabonjor teh geus rapih dibungkus ku daun kalapa garing (baralak).

Ngan harita mah gula kawung teh  ngan ukur pangamis masak jeun ngopi bae lolobana mah. Sanggeus ditalungtik ku jalma pinter, sihoreng gula kawung loba pisang mangfaatna.

Tah ieu kandungan jeung mangfaat Gula Kawung :

1. Riboflavin :

Ngabantu ngabentuk sel darah merah, ngahasilkeun antibodi, bareng jeung enzim ngahasilkeun energi nu diperlukeun ku awak manusia, jeung vitamin A ngabenerkeun selaput mukosa dina saluran pencernaan, ngahambat sel nu ruksak dina waktu proses produksi energi, ngabenerkeun sistem kerja jaringan jeung saluran pencernaan awak.

2. Thiamin :
Gunana keur koenzim dina metabolisme energi, nguatkeun sistem syaraf jeung otot, ngabantu awak nyieunt jeung ngagunakeun protein.

3. Niacin :
Gunana keur koenzim dina metabolisme Glukosa, Lemak jeung Alkohol, Ngabantu kesehatan kulit, sistem syaraf jeung sistem pencernaan, nurunkeun kadar kolesterol LDL, ningkatkeun fungsi kerja otak.

4. Nicotinic Acid :
Ngahambat  jeung  ngaluskan kurut jerawat, ngahambat  sembelit jeung wasir.

5. Ascorbic Acid :
Ngabogaan fungsi Antibiotik, ngahambat Rematik, Flu jeung Asma, bisa oge nyegah Kanker, nyiptakeun sistem imunitas, ngokohkeun tulang jeung sendi, nu sifatna Antioksi jeung sanggup nangkal radikal bebas.

6. Kalsium :
Ngalancarkeun peredaran darah, nganormalkeun Tekanan Darah, nyaimbangkeun tingkat kaasaman darah, Nyegah Osteorosis (Keropos Tulang), nyegah panyakit jantung jeung nurunkan resiko Kanker Usus, mulihkan Gairah Seks nu turun/ lemah.

7. Vitamin B6 jeung lain-lain :
Metabolisme Protein & Karbohidrat, ngabantu dina produksi sel-sel darah merah, ngabantu sistem imunitas awak.

About pamulihan

Editor

Posted on May 16, 2011, in Kasehatan. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 547 other followers

%d bloggers like this: