Daily Archives: May 16, 2011

Kandungan Gula Kawung jeung Khasiatna

Bareto mah di Pamulihan loba pisan nu nyadap Kawung teh, Nu puguh mah urang beh pasir nyaeta urang Menda jeung Cikoneng. Tina hasil nyadap teh mimitina mah legen, terus bae diasakan ku jalan digodog hasilna gula beureum sok disebut gula kawung, beda jeung gula jawa, ari gula jawa mah nu disadapna teh kalapa, ieu mah kawung (basa Indonesiana Aren). Terus bae dicitak dina potongan awi jadi ganduan, unggal ganduan dientep 10 disebut sabonjor. Disebut sabonjor teh geus rapih dibungkus ku daun kalapa garing (baralak).

Ngan harita mah gula kawung teh  ngan ukur pangamis masak jeun ngopi bae lolobana mah. Sanggeus ditalungtik ku jalma pinter, sihoreng gula kawung loba pisang mangfaatna.

Tah ieu kandungan jeung mangfaat Gula Kawung :

1. Riboflavin :

Ngabantu ngabentuk sel darah merah, ngahasilkeun antibodi, bareng jeung enzim ngahasilkeun energi nu diperlukeun ku awak manusia, jeung vitamin A ngabenerkeun selaput mukosa dina saluran pencernaan, ngahambat sel nu ruksak dina waktu proses produksi energi, ngabenerkeun sistem kerja jaringan jeung saluran pencernaan awak.

2. Thiamin :
Gunana keur koenzim dina metabolisme energi, nguatkeun sistem syaraf jeung otot, ngabantu awak nyieunt jeung ngagunakeun protein.

3. Niacin :
Gunana keur koenzim dina metabolisme Glukosa, Lemak jeung Alkohol, Ngabantu kesehatan kulit, sistem syaraf jeung sistem pencernaan, nurunkeun kadar kolesterol LDL, ningkatkeun fungsi kerja otak.

4. Nicotinic Acid :
Ngahambat  jeung  ngaluskan kurut jerawat, ngahambat  sembelit jeung wasir.

5. Ascorbic Acid :
Ngabogaan fungsi Antibiotik, ngahambat Rematik, Flu jeung Asma, bisa oge nyegah Kanker, nyiptakeun sistem imunitas, ngokohkeun tulang jeung sendi, nu sifatna Antioksi jeung sanggup nangkal radikal bebas.

6. Kalsium :
Ngalancarkeun peredaran darah, nganormalkeun Tekanan Darah, nyaimbangkeun tingkat kaasaman darah, Nyegah Osteorosis (Keropos Tulang), nyegah panyakit jantung jeung nurunkan resiko Kanker Usus, mulihkan Gairah Seks nu turun/ lemah.

7. Vitamin B6 jeung lain-lain :
Metabolisme Protein & Karbohidrat, ngabantu dina produksi sel-sel darah merah, ngabantu sistem imunitas awak.

Naon Google teh?

Dalapan tahun katukang, dua urang mahasiswa Standford University nu ngaranna Larry Page jeung Sergey Brin ngamimitian usahana ngawangun hiji situs aplikasi keur ngalacak cara sistematis kumpulan data-data gede informasi nu aya di Internet. Supaya eta lalampahan jeung kahayang ngawujud, maranehna ngabutuhkeun hiji tempat nu aman tur merenah keur digarawe. Tuluy keur ngamitian digarawe meunang hiji garasi nu bogana Susan Wojcicki di Menlo Park Resident.

Ngan saukur nyewa $1700 dollar Amerika sabulanna ka si Susan, dua mahasiswa nu  umurna karek duapuluh lima tahunan, satuju digarawena di garasi si Susan. Tah ti  dinya nu ayeuna lahir hiji perusahaan raksasa nu bisa online nu pangaruhna gede di  dunia anu ngaranna Google.
Mitina Susan teu nyangka, pagawean dua sobat dalitna bakal eksis mangtaun-taun, jeung bisa jadi perusahaan raksasa. Susan sorangan ngaku kenal jeung Brin dikenalkeun ku sobatna nu kabeneran bobogohan jeung si Brin. Dina danget ieu Susan ngajabat jadi Google’s Very Own Vice President ti Divisi Pengembangan Produk.

Salila lima bulan maranehna mimiti ngawangun Google di garasi ieu, jeung garasi eta geus jadi imah kadua maranehna. Salila eta oge Page jeung Brin boga kabiasaan ‘ngaratak’ eusi kulkas Susan, jeung kabiasaan ieu oge nu bakal ngainspirasi Google keur nyadiakeun ‘smorgasbord’ atawa dahareun gratis keur dalapan rebu karyawanna dina unggal poe panaluntikan, di unggal  bulanna.

Ayeuna Google geus kasohor jadi perusahaan raksasa nu moal pisan deui ninggalkeun hiji garasi, ku sabab ti eta ayeuna Google nyoba ngausahakeun sejarahna jeung ngaupayakeun meuli garasi eta samodel bentuk panyalindungan maranehna tina hiji sejarah migawe rongkah waktu jaman katukang nu ngadikeun Google jiga ayeuna.

Salah saurang juru bicara Google, Jon Murchinson ngawawarkeun ka Bigmouthmedia, Google geus meuli garasi eta nu tujuanna panyalindungan warisan sejarah, salain ti eta maranehna percaya ka hiji mitos keur ngarawat hiji warisan. Ayeuna, Google nu mimitina di Menolo Park jadi hiji perusahaan nu ngabogaan aset sanilai $10 milyar dollar Amerika jeung nilai pasar nepi ka $125 milyar dollar Amerika, hiji lumpatan nilai nu kacida gedena tina nilai awal perusahaan, dalapan tahun katukang mimiti diadegkeun ku Page jeung Brin ngan saukur $1 juta dollar Amerika.

Google ayeuna sadar posisina  nyaeta hiji perusahaan Search Engine jeung branding nukacida kuatna, sanggeus ngaliwatan waktu dalapan tahun migawe kacida beuratna. Sajalan jeung hal eta, popularitas ‘Kantor Garasi Google’-oge beuki kasohor. Hal eta ngingetkeun urang kana garasi Palo Alto jeung Los Alto, di dinya Hewlett-Packard jeung Apple mimiti ngadegkeun tahun 1938 jeung 1970. Hewlett-Packard akhirna meuli garasi tempat maranehna ngamimitian usaha eta, nu nilaina $1,7 juta dollar keur hiji garasi ngan ukuran 3,6 x 5,4 meter, nu baheula maranehna nyewa $45 dollar Amerika sabulanna. Nepi ka ayeuna, sabaraha gedena duit nu dibayarkeun Google keur imah nu luasna 177 meter persegi, eta oge  masih dirusiahkeun.

Jadi bener meureun, Google ngarencanakeun ngahijikeun imah jeung garasi eta, can aya beja nu pasti kana hal eta. Ngan aya sababaraha jalma ngomong, aya pamikiran ka dinya mah, keur dijadikeun guest house, ngan salila ieu loba pisan bus pariwisata jeung wisatawan nu nyokot gambar di ‘Kantor Garasi Google’, Ngan ti pihak Google boga pamenta ka The Associated Press, tong dipublikasikeun garasi eta teh. Sing kumaha oge, alamat ‘Kantor Garasi Google’ mah gampang pisan diteangan di internet.

Sumber. http://www.beritanet.com/Business/Corporation/nostalgia_garasi_google.html

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 547 other followers